День відкритих дверей у Центрі розвитку підприємництва

Переглядів: 1558 0 21.07.2017 в 09:00:35 Новини району
День відкритих дверей у Центрі розвитку підприємництва

З метою розширення перспектив зайнятості, стимулювання розвитку малого та середнього бізнесу 19 липня 2017 року у Добропільському міському центрі зайнятості на базі Центрі розвитку підприємництва відбувся День відкритих дверей.
Захід відкрила заступник начальника відділу активної підтримки безробітних – Марина Владимирова, яка проінформувала присутніх про участь у Конкурсі малих грантів для започаткування підприємницької діяльності в рамках «Програми відновлення та налагодження миру» ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії і Уряду Польщі в партнерстві з Урядом України та регіональними органами влади. Програма ПРООН запрошує переселенців, які проживають у Луганській та Донецькій областях, та місцеве населення Донбасу взяти участь у конкурсі бізнес-грантів та отримати фінансову підтримку для втілення бізнес – ідей.

З метою надання відвідувачам заходу інформації «з перших рук» були запрошені до участі у заході регіональний адміністратор Благодійного фонду «Творчий центр ТЦК» Андрій Шумара, який надав детальну інформацію про умови участі у конкурсі, а саме: пріоритетні напрямки використання коштів гранту, неприйнятні витрати коштів гранту, критерії оцінки поданих заявок та розміри грантів на реалізацію одного бізнес-проекту.
Проект-менеджер громадської організації «Центр муніципального розвитку м. Добропілля» Андрій Гончаров ознайомив відвідувачів з інформацією щодо проектів фінансової підтримки на реалізацію бізнес-проектів від Донецької обласної державної адмінастріції під назвою «Український донецький куркуль» та неурядової Чеської організації «Людина в біді».
У заході взяли участь 27 осіб, з них 23 безробітних у т.ч. внутрішньо переміщені особи, учасники АТО, молодь та інші, зацікавлені у розвитку своєї бізнес- ідеї.
Учасники заходу зацікавились наданою інформацією, прийняли участь у обговоренні практичних питань щодо подання онлайн - заявок про участь у конкусі, вибору напрямків підприємництва.
Також була надана інформація про проведення Донецькою торгово-промисловою палатою циклу безкоштовних семінарів з бізнес-планування, на яких слухачі дізнаються про доцільне використання бізнес-планів для здійснення бізнесу, навчаться аналізувати бізнес-ідеї та комплексно організувати власний бізнес.
Результатом проведення заходу стала зацікавленість 10 осіб, з них 6 безробітних проектом ПРООН, а інші бажають ознайомитися з пропозиціями грантів більш детальніше.
Провідний юрисконсульт Добропільського міського центру зайнятості Альона Петрова резюмувала вищезазначений захід та наголосила на тому, що у зв’язку з відсутністю на ринку праці необхідної кількості вакансій для працевлаштування, необхідно використовувати всі можливості щодо організації власної справи, а таким чином, забезпечення себе роботою.
Центр розвитку підприємництва Добропільського міського центру зайнятості завжди надасть допомогу та підтримку тим, хто має намір створити або розвивати свою справу.


Джерело: http://dobropolrda.blogspot.nl


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх