День гідності та свободи в ЦТК + ФОТО

Переглядів: 1893 0 20.11.2015 в 11:40:18 Новини ЦТК
День гідності та свободи в ЦТК + ФОТО

 

Указом Президента України №872/2014 щороку 21 листопада відзначається День Гідності та Свободи. Це українське свято на честь початку двох українських революцій: Помаранчевої (2004 рік) та Революції Гідності (2013 рік). Єдиний символ Революції гідності – прапор України. Єдиний духовний помічник – національний гімн. Революція відбулася не лише в політичному житті країни, вона відбулась у нас самих, у нашій свідомості. «Україна – це територія гідності і свободи» - на таку тему був проведений захід керівником гуртків ЦТК Красильніковою Л.В. та вихователем 4 класу ЗОШ-інтернат Аксьоновою Т.С..

 

Гідність – це поняття моральної свідомості, яка виражає уявлення про цінність усякої людини, як моральної особистості, а також категорія етики, яка означає особливе моральне ставлення людини до самої себе, і ставлення до неї з боку суспільства, у якому визнається цінність особистості.

Свобода — можливість чинити вибір відповідно до своїх бажань, інтересів і цілей на основі знання об'єктивної дійсності. Відсутність вибору, варіантів розходження події рівносильна відсутністю свободи, неволі, рабству. Свобода є одним з проявів випадковості, керованої свободою волі (навмисність волі, усвідомлена свобода) або стохастичним законом (непередбачуваність витоку події, неусвідомлена свобода). У цьому значенні, поняття «свобода» протилежно поняттю «необхідність».

Мета заходу: донести до гуртківців об'єктивну інформацію про доленосні події в Україні на початку ХХІ століття, розвивати бажання стати гідними громадянами України, прищеплювати любов до Батьківщини.

 

Гідності революцію герої творили,

Волю свою й незалежність вони боронили.

Бій жорстокий, бій за Неньку мужнього народу,

«Душу й тіло ми положим за нашу свободу».

Сльози болю, сльози смутку, свічі і лампади,

Квітів море на бруківці й криваві троянди.

Із лампадок вже горить Тризуб України,

Це як символ, це як факел, в боротьбі – єдині.

 

 


День гідності та свободи в ЦТК + ФОТО


День гідності та свободи в ЦТК + ФОТО


День гідності та свободи в ЦТК + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх