В Шиловской школе прошел день без автомобилей

Переглядів: 783 0 27.09.2018 в 12:00:35 Новини району
В Шиловской школе прошел день без автомобилей

22 вересня в багатьох країнах світу відзначається Міжнародний день без автомобілів.
Мета акції - переконати водіїв скористатися в цей день громадським транспортом, щоб знизити в місті рівень забруднення повітря. Адже дуже велика кількість машин — проблема не лише великих міст, це проблема вже досить давно є глобальною.
Щоразу заводячи двигун автомобіля, ми прискорюємо зміни клімату - адже СО2 переважає серед інших парникових газів, що посилюють здатність атмосфери утримувати тепло. Наслідки глобальної зміни клімату добре помітні вже зараз: тануть льодовики, піднімається рівень Світового океану, гинуть коралові рифи, океанські течії змінюють свій напрямок.
Учнівський та педагогічний колективи Шилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів долучилися до проведення «Дня без авто».

В рамках акції «День без автомобілів» з метою формування уявлень про безпеку дорожнього руху класними керівниками були проведені виховні години «Я – пішохід, я – пасажир», бесіда – гра «Твій друг велосипед», загадки,вікторини. Велике зацікавлення у школярів 4 класу викликала гра «Розумне колесо», під час якої учні познайомилися з історією виникнення велосипеда.(Класний керівник Батицька А.І.)

Педагогами – організаторами Батицькою Аллою Іванівною та Нагач Катериною Григорівною для учнів 5 -11 класів проведені змагання на велосипедах «Швидко, але безпечно». Свої художні здібності юні таланти 4 класу змогли проявити у конкурсі малюнків «День без авто» очима дітей».

Цікавою для учнів школи була година корисної інформації «Зробимо повітря чистішим» про гужову їзду в рамках акції «День без авто».

Безумовно,відмовитися від використання транспортних засобів назавжди у сьогоднішніх умовах неможливо, але на один день пересісти з машини на велосипед під силу кожному.


Джерело: Добропільська районна рада


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх