Добропольские краеведы одни из сильнейших в области

Переглядів: 963 0 12.05.2018 в 14:00:43 Новини ЦТК
Добропольские краеведы одни из сильнейших в области

Туристсько-краєзнавча робота посідає ключове місце в національно-патріотичному вихованні молодого покоління. Вона є основою прищеплення любові до батьківського роду, рідної природи, материнської мови й пісні, допомагає уникнути історичного безпам’ятства й бездуховності.

Саме тому з 04 по 06 травня 2018 року в с. Торське, Лиманського району Донецької області на турбазі «Лісова» відбувся VІ обласний зльот юних туристів – краєзнавців, присвячений Дню Європи.

Центр туризму та краєзнавства учнівської молоді відділу освіти Добропільської міської ради представляла команда «Кожум'яки» (НВК ЗОШ І-ІІІ ступенів – ліцей, керівники Іванова Н.М., Діденко І.М., гурток «Школа туризму», керівник Локтєва Л.М.) у складі учнів 10 класу: Голяєва Олександра, Юрченко Юлії, Борисової Юлії Вікторівни, Борисової Юлії Олексіїївни, Янковича Олега, Сєркова Костянтина та учня 9-А класу Діденка Романа.

Ці незабутні дні яскравих вражень були насиченими й неповторними, тим паче що для «Кожум’яків» це був перший виїзд на змагання такого рівня. Розпочалися вони з конкурсної програми «Візитка», де у творчій формі команда розповіла про себе. Наступним був конкурс туристсько-краєзнавчої вікторини «Ерудити-краєзнавці», у якому представники кожної команди повинні були дати відповіді на запитання з географії, історії України, літератури, природознавства, народознавства та туризму. Надзвичайно приємно було, що наша команда у цьому випробуванні посіла І місце.

На другий день після сніданку команди почали готуватися до проходження туристсько-краєзнавчого дослідницького маршруту. На всіх його етапах «Кожум’яки» продемонстрували досконалі знання, гарну швидкість, спортивний дух і жагу до перемоги. До другого дня Зльоту входив і конкурс-захист пошуково-дослідницької роботи «Історико-культурна реконструкція». Під час виступу наша команда представила міні-виставу обрядового дійства «Ой, на Івана, та й на Купала». Акторська майстерність та щирість юних виконавців по-справжньому розчулили журі конкурсу.

Спортивно-туристська естафета завершила третій конкурсний день Зльоту, яка проводилася на дистанції «Смуга перешкод». «Кожум’яки» без жодної помилки пройшли усі етапи: в’язання вузлів, переправу через умовний яр по паралельних перилах, вертикальному маятнику та по колоді, а через умовне болото по купинах та жердинах.

Отже, гідно подолавши всі випробування (навіть комарів, які в Торському не дають спокою ні вдень, ні вночі) «Кожум’яки» в загальному заліку посіли ІІ місце й довели, що вони одна з найсильніших команд Донецької області.

Вітаємо нашу команду та керівників! Бажаємо успіхів, подальших спортивних досягнень і рекордів! Переконані, що розгортання туристсько-краєзнавчої роботи серед учнівської молоді Добропілля позитивно впливає на їх інтелектуальний розвиток, моральне та фізичне загартування.

Заступник директора з виховної роботи

НВК ЗОШ І-ІІІ ст. - ліцею Діденко І.М


Джерело: http://viddilosvitydmr.at.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх