Бюджет Добропольского района получил 7,4 млн. гривен от уплаты акцизного налога

Переглядів: 1152 0 12.10.2016 в 05:51:20 Новини податкової інспекції
Бюджет Добропольского района получил 7,4 млн. гривен от уплаты акцизного налога
Як повідомила начальник Добропільської ОДПІ Алла Єльникова протягом дев’яти місяців 2016 року надходження акцизного податку з реалізації підакцизних товарів до бюджету м. Добропілля, Добропільського та Олександрівського районів склали 7,4 млн. гривень. Це на 0,8 млн. гривень більше встановленого завдання. 
 
У вересні поточного року суб’єктами господарювання сплачено 0,9 млн. гривень акцизного податку від реалізації у роздрібній торгівлі підакцизних товарів.
 
Нагадуємо, що пунктом 222.3 ст. 222 Податкового кодексу України  від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) визначено строки сплати податку при реалізації суб’єктом господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.
 
Базою оподаткування є вартість (із ПДВ) підакцизних товарів, що реалізовані.
 
Для таких підакцизних товарів, що реалізовуються в роздрібній мережі, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (із ПДВ), у розмірі 5%.
 
Суми податку перераховуються до бюджету суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації за місячний податковий період.
 
Сплачується податок за місцем здійснення реалізації таких товарів до відповідного місцевого бюджету.
 
                                  Добропільська ОДПІ ГУ ДФС  у Донецькій області 

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх