Більше 60 тисяч гривень вкрали невідомі з банківських рахунків двох мешканців Добропільщини

Переглядів: 958 0 07.05.2020 в 08:30:53 Новини поліції
Більше 60 тисяч гривень вкрали невідомі з банківських рахунків двох мешканців Добропільщини

Поліцейські встановлюють осіб зловмисників, які незаконно заволоділи грошовими коштами потерпілих. За обома фактами відкриті кримінальні провадження.

Вчора до чергової частини Добропільського відділення поліції звернулись одразу двоє мешканців м. Білозерське, які поскаржились на те, що їх обікрали. Встановлено, що одразу з кількох банківських карток 47-річного чоловіка зникло 28 тисяч гривень й сталося це після того, як він у телефонній розмові назвав «співробітникам банку» свої особисті данні. Вже в поліції потерпілий розповів, що невідомі спочатку назвались працівниками банківської установи, а потім сказали, що його картку заблоковано і зараз вони допоможуть її розблокувати. Про те, що це були злодії мешканець Білозерського здогадався лише тоді, коли отримав смс про зняття коштів.

Другою потерпілою виявилась 31-річна жінка, яка після розблокування своєї телефонної сім-карти перевірила встановлений раніше банківський додаток і з’ясувала, що з її рахунку знято майже 33 тисячі гривень. Сама потерпіла ці кошти не знімала, тому підозрює, що це могли зробити невідомі, які напередодні заблокували її телефон.

За обома фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для зловмисників покарання у вигляді до 3-х років тюрми.

Поліцейські вкотре звертаються до громадян: будьте пильними при спілкуванні із незнайомцями, не повідомляйте їм свої особисті дані – банківські установи й державні служби володіють достатньою інформацією про вас і не будуть її випитувати. Якщо дії невідомих здаються вам підозрілими - негайно припиняйте розмову із ними та телефонуйте на 102.

 


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх