Жительница Белицкого перевела мошенникам 29 тысяч гривен

Переглядів: 1093 0 23.12.2018 в 09:30:47 Новини поліції
Жительница Белицкого перевела мошенникам 29 тысяч гривен

Дві потерпілі повідомили свої особисті дані невідомим, які ніби то «допомагали» розблоковувати їх банківські картки. Ще одна постраждала повірила «співробітникам банку» в необхідність перерахунку грошей на «тимчасово створений рахунок» і залишилась без своїх заощаджень. А номером телефону четвертої жінки скористались шахраї для виманювання грошей у її знайомої.

«Вашу картку заблоковано. Для її розблокування передзвоніть на номер…» - саме із таким текстом надійшли смс-повідомлення 39 та 49-річним жінкам. Побоюючись, що в подальшому не зможуть користуватися банківськими картками, обидві потерпілі передзвонили на вказані номери телефонів і, діючи чітко за вказівками «менеджера банку», повідомили свою особисту інформацію. Майже одразу після цього в однієї з жінок з банківського рахунку були зняті 10 тисяч 750 гривень, а в іншої – 472 гривні. Обидві постраждалі з відповідними заявами звернулись до поліції.

За даними фактами співробітники поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

Ще дві жінки втратили чималі гроші через шахрайські дії зловмисників. Так, до правоохоронців Покровського відділу поліції звернулась 41-річна потерпіла, яка поскаржилась на те, що невідома особа незаконно заволоділа її грошима в сумі 10 тисяч гривень. З’ясувалось, що шахраї спочатку заблокували телефонну сім-карту знайомої потерпілої, завдяки чому отримали доступ до її контактів. Далі зловмисники вибрали один з контактів і написали повідомлення про те, що подрузі вкрай необхідні гроші. Постраждала повірила, що допомоги потребує її знайома і поспішила відправити їй необхідну суму – 10 тисяч гривень. Коли пройшло кілька днів і подруги зустрілися, виявилось, що потерпіла перевела гроші шахраям, бо її подруга ніяких повідомлень про допомогу не відправляла.

А мешканка Білецького потрапила до ще однієї добре «перевіреної» шахраями пастки. Жінці зателефонував незнайомець, який назвався представником «Служби безпеки банку» і повідомив, що щойно хтось намагався зняти грошові кошти з її рахунку. Потім чоловік додав, що для того, аби клієнтка не хвилювалась за свої збереження, їх необхідно перевести на «тимчасово створений рахунок», номер якого він зараз їй назве. Потерпіла повірила в добрі наміри «співробітника банку» й зробила все, як той попросив. Лише згодом жінка сама передзвонила на Гарячу лінію банку, де їй повідомили, що гроші в розмірі 29 тисяч гривень були переведені нею на рахунок іншого банку. Зрозумівши, що мала справу із шахраєм, ошукана жінка звернулась за допомогою до співробітників Добропільського відділення поліції.

За обома фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Покровський відділ поліції

Донецької області


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх