В Доброполье 66-летняя женщина перечислила тысячу гривен на «лечение» невестки

Переглядів: 1455 0 31.07.2017 в 14:00:43 Новини поліції
В Доброполье 66-летняя женщина перечислила тысячу гривен на «лечение» невестки

За дві доби правоохоронці зафіксували рекордну кількість шахрайств. Так п’ятеро постраждалих зробили замовлення на інтернет-сайтах та перерахували передплату продавцям, які виявилися шахраями. Ще дві ошукані жінки «рятували» родичів, які ніби то потребували лікування, а п’ятеро громадян поспілкувалися із «Службою безпеки банку» і після цього втратили грошові заощадження. По всіх випадках поліцейськими відкриті кримінальні провадження.

В Добропіллі 66-річна жінка перерахувала тисячу гривень на «лікування» невістки. З невідомого номера пенсіонерці зателефонував чоловік і, змінивши голос, назвався її сином. Спочатку він поцікавився здоров’ям «матері», а потім розповів, що дружина дуже захворіла і попросив грошей на її лікування. Довірлива жінка відгукнулася на його прохання і вже через годину на рахунок шахрая надійшла потрібна йому сума. Вже в вечорі цього ж дня пенсіонерці зателефонував справжній син і під час розмови із ним жінка поцікавилася станом невістки, той відповів, що з нею все добре і вона не хворіє. Тоді ошукана добропільчанка звернулася до поліції.

Не дивлячись на щоденні застереження правоохоронців населення про банківські шахрайства та масштабну роботу поліцію по роз’ясненню запобіжних заходів, яких треба дотримуватися, аби не стати черговою жертвою «співробітників», люди продовжують потрапляти в тенета шахраїв.

За останні дві доби майже 20 тисяч гривень власних грошових заощаджень втратили п’ятеро мешканців Покровська, Селидового та Мирнограду. В усіх випадках правопорушники діяли однаково – телефонували постраждалим, представлялися співробітниками Служби безпеки того чи іншого банку і просили громадян, що б ті продиктували їм свої персональні дані, а також цифри, які надруковані на пластикових картках та їхні пін-коди. Усі постраждалі стверджують, що як тільки вони клали слухавку, майже одразу надходило смс-повідомлення про те, що з рахунку зняті гроші. Також потерпілі розповіли в поліції, що спочатку сумнівалися, що їм телефонують саме з банку, але продовжували відповідати на всі запитання.

За цими фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України.

 


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх