Интернет-мошенники обманули жителя Доброполья на 7560 грн

Переглядів: 1065 0 05.10.2018 в 12:00:47 Новини поліції
Интернет-мошенники обманули жителя Доброполья на 7560 грн

Двоє потерпілих хотіли придбати автозапчастини в інтернет-магазині, а третій – мобільний телефон. Всі троє відправили «продавцям» передоплату, після отримання якої останні зникли разом із своїми оголошеннями. Правоохоронці встановлюють осіб зловмисників.

До чергової частини Покровського відділу поліції звернувся 43-річний місцевий мешканець, який повідомив, що його грошовими коштами незаконно заволодів незнайомець. З’ясувалось, що потерпілий замовив в інтернеті автомобільні колеса, перерахував за них продавцю 20 тисяч гривень та почав чекати на своє замовлення. Коли термін його отримання сплинув, а «продавець» перестав відповідати на телефонні дзвінки, покровчанин зрозумів, що мав справу із шахраєм.

Цього ж дня аналогічний факт був зафіксований добропільськими правоохоронцями. Так, 30-річний житель Добропілля відшукав в інтернеті оголошення, в якому продавець пропанував деталі за вигідною ціною, та вирішив їх купити. Зв’язавшись із постачальником, потерпілий почув, що як тільки він перерахує на банківську картку передплату в розмірі 7 тисяч 560 гривень, продавець відразу відправить автозапчастини службою доставки вантажів. Після того, як добропільчанин здійснив банківську операцію і подзвонив продавцю, щоб впевнитись, що той отримав гроші, телефон постачальника виявився «поза зоною досяжності». Як зізнався в поліції потерпілий, на той момент слова «продавця» не викликали в нього жодних сумнівів і він перерахував гроші. Тепер жалкує, що не перерахував гроші вже після отримання товару.

А в Мирнограді від рук інтернет-шахраїв постраждав 20-річний молодий чоловік, який хотів здійснити свою мрію – придбати новий ґаджет. Для цього він розшукав в інтернеті оголошення, вибрав модель потрібного телефону і вніс за нього передплату – 200 гривень. Більше на зв'язок «продавець» оргтехніки не виходив.

За всіма трьома фактами співробітники поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 3-х років обмеження волі.

Співробітники поліції вкотре нагадують громадянам,  будьте обережні при здійсненні покупок через мережу Інтернет. Користуйтесь тільки перевіреними Інтернет-магазинами. Якщо ви вирішили придбати товар, замовляйте його з можливістю перевірки та сплати у відділеннях фірм–перевізників.

Покровський відділ поліції

Донецької області


Джерело: http://pokrovsk-police.dn.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх