Добропольские спасатели посетили популярные места отдыха района + ФОТО

Переглядів: 2000 0 17.08.2017 в 12:00:38 Новини охорони здоров'я
Добропольские спасатели посетили популярные места отдыха района + ФОТО

16 серпня рятувальники 19-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Донецькій області відвідали найпопулярніші місця відпочинку біля водойм Добропільського району. У зв’язку з аномальною спекою, навіть у будній день відпочиваючих було дуже багато. Головною темою розмови із відпочиваючими були правила поводження у воді. Зокрема, фахівці Служби порятунку застерегли громадян щодо небезпеки купання у незнайомих місцях, жвавих ігор на воді та використання надувних матраців. Люди були дуже здивованими, коли дізналися про кількість нещасних випадків через неправильне використання надувних виробів. Також, рятувальники приділили значну вагу правилам поведінки під час відпочинку на березі.

По-перше, не можна приймати сонячних ванн на голодний чи повний шлунок; вживати алкогольних напоїв; засмагати слід вранці до 11 години або після 16 години ввечері; засмагаючи на березі, обов’язково треба вдягати сонцезахисні окуляри та на голову капелюха, пити нехолодну, негазовану воду маленькими ковтками.

Також фахівці нагадали як розпізнати сонячний або тепловий удар. З’являється різка втома, слабкість, головний біль, запаморочення, біль у ногах, нудота, шум у вухах, потьмарення в очах, посилене дихання, кровотеча з носа, а можливо й втрата свідомості. Якщо в цей час потерпілому не надати нагальної допомоги, він може загинути в найближчі години від зупинки дихання та серця.

Щоб цього не сталося, постраждалого необхідно перенести у затінок і звільнити його тіло від одягу; змочити прохолодною водою та груди, на ділянку паху та під пахвами покласти шматки тканини, змоченої водою; за необхідності зробити штучне дихання; викликати швидку допомогу та покласти потерпілого на бік; для виведення зі стану непритомності потерпілому треба дати понюхати нашатирний спирт. Щоб знизити температуру тіла, людину необхідно накрити вологою тканиною. Громадяни отримали листівки з цими та іншими корисними порадами.

Рятувальники вкотре звертають увагу жителів Добропілля та району – у Добропільському районі немає жодного придатного для купання та відпочинку водоймища!!!

19 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області


Добропольские спасатели посетили популярные места отдыха района + ФОТО


Добропольские спасатели посетили популярные места отдыха района + ФОТО


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх