Безграничный потенциал лидерства Доброполья + ФОТО

Переглядів: 1438 0 29.11.2013 в 18:55:45 Суспільство
Безграничный потенциал лидерства Доброполья + ФОТО
БЕЗМЕЖНИЙ ПОТЕНЦІАЛ ЛІДЕРСТВА ДОБРОПІЛЬЩИНИ

Саме такими словами починається розділ «Перспективи програми розвитку» в рамках ІІ (очного) етапу обласного конкурсу моделей органів самоврядування дітей та учнівської молоді, де ми своєю харизматичною командою презентували досвід Добропільської міської дитячо-юнацької організації «Мрія». Ці слова наче стали пророцтвом, яке веде до успіху.

28 листопада конференц-зал  Донецького обласного Палацу дітей та юнацтва вирував емоціями драйву та суперництва. Одинадцять команд активістів учнівського самоврядування області виборювали місця переможців у фіналі. До речі, всього в цих масштабних змаганнях було представлено 83 моделі шкільного, позашкільного та міського рівнів.


Відповідно положення про конкурс у І (заочному) етапі куратори представляли опис  Моделі, досягнення, інновації та ще ряд аспектів, що являють собою систему життєдіяльності. Як виявилося, цей етап був, як-то кажуть, «квіточками»… Тому що у очному етапі треба було за короткий час слайдової презентації, з можливими використаннями інтерактивних форм, розкрити: структуру, систему, програму розвитку. Прийшлося «поламати» голову, щоб у 10 хвилин вмістити весь досвід роботи, та ще й у оригінальній, ексклюзивній формі, що притаманно стилю нашої організації. Ще більше підсилювало відповідальність те, що  конкурентами серед міських організацій (саме в цій номінації ми змагалися) були міста Слов'янськ та Костянтинівка. В межах області, наша та ці дві організації, вже декілька років є найпотужнішими.


Важливо було не тільки вибрати вірну тактику підготовки, а й підібрати достойну команду. В неї ввійшли найкреативніші лідери Добропілля: Ксенія Летуча (д/о «Росинка миру», ЗОШ №17), Наталя Мельник (д/о «Іскра», ЗОШ №13), Юлія Юрченко (д/о «Республіка радощів», НВК №4). Чому саме ці лідери – тому що саме вони найяскравіше, впевнено та зі знанням справи, проявляють себе в рамках курсу навчання за програмою для активістів міста «Ансамбль харизматичного лідера». Нажаль у команді повинно було прийняти участь тільки три представника дитячої палати та методист-куратор. На дівчат лягла велика відповідальність на ділі доказати, що самоврядування в Добропіллі діє. За умовами чотирьох додаткових конкурсів, педагогам заборонялося втручатися у виконання творчих завдань.


Без перевершення можна з гордістю заявити, що в нашому місті, навіть дитячі організації, що не досягають найвищих щаблів у комплексній програмі «Стимул-рейтинг», у порівнянні з представництвом лідерства Донеччини, відрізняються креативністю та впевненістю. Самі собою напрошуються висновки:наша система дієва.
З тривогою та нетерпінням ми чекали результатів. Хоча не важко було здогадатися, що те, що нашу команду відрізняло від інших, важко було не помітити і всій аудиторії лідерства і членам журі, до складу якого входили спеціалісти департаменту освіти Донецької області, методисти, заступники директорів з виховної роботи освітніх закладів області.
Радощам не було меж, коли за традиціями церемоній нагородження, переможців об'являють останніми.  У нас – І місце, та почесні коментарі, та вдячність, що наш досвід є взірцем для інших.

Валентина Верещагіна,
методист-куратор учнівського
самоврядування ЦДЮТ.

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх