Белозерское - город поэтов

Переглядів: 1697 0 31.01.2016 в 19:56:07 Новини бібліотек
Белозерское - город поэтов

   Вічні цінності людського буття – честь і гідність, добро і порядність, дружба і любов – затребувані сьогодні, в наш складний час, як ніколи раніше,  звучать з особливою силою, а найкраще проявляються у поетичних рядках.

   Добропілля – місто поетів, адже ще з середини 80-років минулого століття у Добропіллі шириться і міцніє поетичний рух. І тепер у кожному місті великого Добропілля є свій поетичний Парнас. «Крила надії» у Добропіллі і «Пишущая братия» у Добропіллі відомі далеко за межами своїх міст.    А «Відродження» з Білозерського – явище нове. У його лавах – люди різного віку і різних професій: держслужбовець Наталія Хничова, ветеран праці Алевтина Мудрян, педагоги Анна Раленко, Олена Филипенко, Валентина Цикалюк, юрист Оксана Бородіна, шкільна молодь та інші. Вірші багатьох з них увійшли до книги «Білозерське. Від хутора до міста»,виданої до 100-річчя міста.

   Керівником літературного об`єднання обраний Сергій Вікторович Нікода, представник творчої династії: батька Віктора Нікоди, «добропільського Єсеніна», Сергія і онуки Катерини. Твори самого Сергія увійшли не лише до збірок місцевих поетів, але і до книг «Поэт-2012» (Москва), «Многоцветье имен» (видання «Азовье», 2013 рік). Крім того, Сергій – талановитий музикант і художник.

   Нещодавно білозерські поети збиралися разом, аби відсвяткувати старий новий рік. Звучали вірші, святкові побажання, виконувались колядки та щедрівки, проводились вікторини і конкурси.

   Гостем свята був член поетичного об`єднання «Крила надії», голова білицької «Пишущей братии» А. Д. Копцов, який передав колегам вітання від поціновувачів позії Добропілля і Білицького, прочитав свої вірші і подарував власні збірки.

   А отже, «чувства добрые лирой пробуждать» прагнуть всі творчі люди великого Добропілля. Саме в цьому – призначення поезії, яка відображає події і допомагає людям зробити правильний моральний вибір.

   Ірина Калініна, голова поетичного  клубу «Крила надії» (Добропілля)


Джерело: http://dobro-biblio.ucoz.ru


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх