Ансамбль "Непоседы" провел осенние каникулы в Закарпатье

Переглядів: 1540 0 06.11.2016 в 09:30:59 Творчість
Ансамбль

Вже стало доброю традицією для народного ансамблю танцю «Непосиди» ЦДЮТ м. Добропілля осінні та зимові канікули проводити разом  в неповторному Закарпатті. Не став винятком і цей рік. І 42 галасливі, невтомні і, безумовно, талановиті непосиди вирушили в подорож до гостинного Ужгорода, проїхавши всю Україну зі сходу на захід. З перших же хвилин прибування Ужгород вразив своєю неповторною архітектурою, багатою історією, добротою та щирістю мешканців. 

Починаючи з 28 жовтня з шаленою швидкістю завертівся калейдоскоп вражень і подій: екскурсія до Ужгородського замку та українського селища, подорож вулицями міста, термальні джерела (уявіть собі: наприкінці осені босоніж та в купальниках під відкритим небом!), шоколадниця та карамельниця, боулінг, спілкування в затишних хостелах та багато інших цікавих речей. А ще було свято "Halloween", яке так подобається мешканцям міста і дуже сподобалось юним непосидам. Та головним, звичайно ж, був конкурсний виступ. В цьому році «Непосидам» пощастило взяти  участь в фестивальному марафоні, який об’єднав три конкурси: Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс», Міжнародний фестиваль-конкурс «Славянский венец», Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс сучасної дитячо-юнацької творчості «Яскрава країна Закарпаття-2016»
 

Та головним, звичайно ж, був конкурсний виступ. В цьому році «Непосидам» пощастило взяти  участь в фестивальному марафоні, який об’єднав три конкурси: Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс», Міжнародний фестиваль-конкурс «Славянский венец», Всеукраїнський відкритий фестиваль-конкурс сучасної дитячо-юнацької творчості «Яскрава країна Закарпаття-2016».

Незабутнім було відкриття, коли всі конкурсанти пройшли парадом на головну площу міста, стали учасниками танцювального флеш-мобу та глядачами найяскравішого вогняного шоу. Тут зустрілися колективи, які були вже знайомі по іншим конкурсам. «Непосиди» і хореографічний колектив «Каприз» з міста Кременчук, які познайомилися в «Молодій гвардії», підтримували один одного і не розлучалися протягом всього фестивального туру. 

 

Оцінювало конкурси дуже поважне журі:

Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс»: 

- Вадим Сабодаж, голова журі, завідувач кафедри народної хореографії Європейського університету (м. Київ)

- Тимур Олджих, Міністр мистецтв Словаччини, артист Кошицького оперного театру (Словаччина)

- Олена Педоренко, заступник директора з НВР Українського державного центру позашкільної освіти (м. Київ)

- Віталій Єрмічой, президент Асоціації розвитку сучасного танцю Молдови (м. Кишинів)

Міжнародний конкурс «Славянский венец»:

- Андріс Капіньш, голова журі, директор Київської студії Алли Духової «Тодес» (м. Київ)

- Гєшо Любенов, засновник і Президент Міжнародного фестивалю-конкурсу в Болгарії «Славянский венец» (м. Варна, Болгарія)

- Василь Піпаш – художній керівник і головний балетмейстер Народного ансамблю пісні та танцю «Черемош» (м. Львів)

Всеукраїнський відкритий дитячо-юнацький фестиваль-конкурс сучасної дитячо-юнацької творчості «Яскрава країна Закарпаття - 2016»:

- Валентина Вантух, голова журі,  народна артистка України, директор, художній керівник Дитячої хореографічної школи при Національному академічному ансамблі танцю ім. П.Вірського (м. Київ)

- Вадим Матаіцев, хореограф-постановник, артист народного танцю, керівник заслуженого колективу республіки Білорусь театру танцю «Сузорье» (Білорусь)

- Іван Пастеляк, заслужений працівник культури України, завідувач хореографічного відділу Ужгородського коледжу культури (м. Ужгород).

     Фестивалі зібрали величезну кількість творчих колективів з різних куточків. Майже всі вони мають почесні звання «народний» і «зразковий». Отже з повним правом можна сказати, що змагались найкращі колективи. Дуже приємно, що юних «Непосид» помітило журі всіх трьох фестивалів. «Донецькі гуцулята»  (так з любов’ю назвали наш колектив  за кулісами) не тільки  були запрошені на Гала-концерт з власним номером, а й прикрасили виступ народної артистки України Лариси Стадніченко. Тож вони отримали заслужені нагороди:

ІІ вікова категорія -   І місце в Міжнародному фестивалі конкурсі дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс», І місце у Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі «Яскрава країна Закарпаття – 2016»

 

І вікова категорія – ІІ місце в Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс», ІІІ місце в Міжнародному фестивалі «Славянский венец», ІІІ місце у Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі «Яскрава країна Закарпаття – 2016».

 

Особлива подяка спонсору колективу, завдяки якому «Непосиди» поласували смачними «Київськими тортами», відвідали боулінг та отримали в нагороду солодкий львівський шоколад.


Джерело: http://dobr-cdut.jimdo.com


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх