Андрій Парубій підписав закон про мову

Переглядів: 833 0 15.05.2019 в 08:00:01 Новини України
Андрій Парубій підписав закон про мову

Після відхилення постанов про скасування мовного закону спікер одразу підписав закон та передав його Президенту.

У вівторок, 14 травня 2019 року, одразу після розгляду Комітетом з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України зареєстрованих постанов про скасування голосування за Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» депутати проголосували та не підтримали проекти постанов.

Одразу після голосування у залі пленарних засідань голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав вказаний закон і передав його на підпис чинному Президенту України Петру Порошенку.

«Усі постанови відхилені, і це відкриває нам шлях до підписання цього закону, — проголосив А.Парубій. — Сьогодні історичний день. Переконаний, що Президент України оперативно підпише його, і ще до кінця тижня текст закону буде оприлюднено у газеті «Голос України» та набуде чинності».

При цьому, нагадаємо, що лише сьогодні о 12 годині було проведено позапланове засідання Комітету з цього питання. Перед цим  нещодавно  Окружний адмінсуд відмовив у задоволенні заяви щодо забезпечення позову щодо заборони підписувати та публікувати Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».


Джерело: https://sud.ua

Мітки: язык, закон


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх