63-летний житель Доброполья перечислил "сыну" 20 тысяч грн

Переглядів: 909 0 08.08.2019 в 07:30:28 Новини поліції
63-летний житель Доброполья перечислил

Житель Родинського перерахував «київськими автоділерами» 28 тисяч гривень та так і не дочекався обіцяного ними автомобіля. А мешканець Добропільщини здогадався, що мав справу із аферистом, а не власним сином лише коли перевів незнайомцю 20 тисяч гривень. За обома зверненнями потерпілих правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

До чергової частини Покровського відділу поліції звернувся 29-річний житель Родинського, який поскаржився на те, що його ошукали. Встановлено, що потерпілий знайшов в інтернеті оголошення столичної фірми-автоділера, в якому менеджери обіцяли в короткий термін доставити не новий автомобіль «ВАЗ 2110» та ще й за «цікаву» ціну – 28 тисяч гривень. Чоловікові сподобалась така пропозиція, він зв’язався з представниками даної фірми і ті його запевнили, що як тільки отримають завдаток – один відсоток від зазначеної ціни автівки, в той же день приженуть її покупцю. Потерпілий погодився й перевів гроші. Одразу після цього йому зателефонував «менеджер», який повідомив, що умови змінились і тепер покупцю необхідно перевести фірмі повністю всю суму. Спочатку чоловік засумнівався в словах незнайомця, однак згодом все ж таки відправив гроші. Як розповів правоохоронцям потерпілий, а ні в цей день, а ні кількома днями пізніше автомобіль йому так і не пригнали, а спроби зв’язатися з будь з ким з зазначеної фірми виявились марними.

Вчора ще один чоловік написав заяву в поліцію про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його грошима. Так, 63-річному жителю Добропільського району подзвонив незнайомець, назвався сином і розповів, що коли він повертався з сусідньої країни, на території України «потрапив у халепу» й йому терміново необхідні гроші – 20 тисяч гривень. Повіривши словам афериста, потерпілий вирушив до банківського терміналу й перерахував на названий «сином» рахунок необхідну йому суму. Однак сумніви не давали спокою жителю Добропільщини і він все ж таки вирішив сам подзвонити родичу та впевнитись, що із ним все ґаразд. Син із подивом почув від батька про свою пригоду та зазначив, що останні кілька років територію України жодного разу не перетинав. Одразу після цієї розмови потерпілий вирушив до Добропільського відділення поліції.

За обома фактами співробітниками поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає для зловмисників покарання у вигляді до 3-х років обмеження волі.


Джерело: Покровський відділ поліції Донецької області


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх