2030 – Добропілля без вугілля

Переглядів: 2116 0 08.02.2021 в 09:30:34 Новини підприємств
2030 – Добропілля без вугілля

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль 5 лютого провів відеоконференцію з представниками Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини, повідомляє урядовий портал.

Прем’єр-міністр наголосив, що досвід Німеччини з успішного закриття шахт та трансформації вугільних регіонів є особливо важливим для України та привітав започаткування у серпні минулого року нового енергетичного партнерства.

«Ми готові до викликів, які стоять перед Україною в контексті зеленого переходу, декарбонізації економіки та необхідності реформування вугільного сектору та трансформації вугледобувних регіонів», — підкреслив Денис Шмигаль.

Глава Уряду повідомив німецьких партнерів, що поступова відмова від використання вугілля передбачають створення Концепції та Державної програми трансформації вугільних регіонів. За словами Прем’єр-міністра, наразі розробляється така програма на період до 2030 року.

Як зауважив Денис Шмигаль, на сьогодні в Україні є 61 вугільний регіон. Це мономіста, які прив’язані до єдиного підприємства, вугільної шахти або станції.

«Усі ці регіони мають стару інфраструктуру 60-80 років минулого століття. Виснаження, закриття шахт і поступове стратегічне закриття вугільної промисловості загалом у майбутньому створюватиме соціальну напругу. Треба робити низку стратегічних кроків, щоб соціально забезпечити людей у цих регіонах», — підкреслив очільник Уряду.

І одразу виникають запитання. Так, в Німеччині закрили вугільні шахти, але продовжують працювати кар’єри, які видобувають менш цінне буре вугілля. Більше того, заради цих кар’єрів навіть зараз відселяють мешканців містечок, під якими знаходяться поклади вугілля.

Заява про 2030 рік віддає якимось популізмом – Польща і та ще не визначилась з кінцевим терміном відмови від вугілля, а Україна вже біжить попереду паровоза, який, до речі, працює на вугіллі.


Джерело: НОВИЙ ШЛЯХ


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх