Інформація про суспільно-політичну ситуацію в місті Добропілля станом на 25 серпня 2009 року

Переглядів: 1514 0 26.08.2009 в 11:35:38 Новини району

   На території Добропільської міської ради зареєстровано 44 міські організації політичних партій, 35 громадських організацій.
З нагоди Дня Незалежності у місті під головуванням міського голови В.Т.Дерипаска відбулися урочисті збори громадян, святковий концерт; лідерами громадських організацій і політичних партій проведено урочисте покладання квітів до пам`ятника Т.Г. Шевченко.
23 серпня на площі, біля Будинку Рад було проведено урочистий мітинг і урочисте підняття Державного прапору України. У заході прийняли участь посадові особи місцевого самоврядування, державні службовці, громадськість.

15 вересня в місті відбулися збори громадян України з метою обговорення пропозиції про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з питань захисту конституційного ладу в Україні. Збори відбулися згідно чинного законодавства. В місті протягом серпня громадською організацією „Фронт змін” постійно проводиться виставлення інформаційних наметів з роздачею газет про діяльність Арсенія Яценюка.
25 серпня громадською організацією „Спілка шахтарів - інвалідів” проведено збори шахтарів – інвалідів. На порядку денному розглянуто питання соціального захисту інвалідів, затримка регрес них виплат.
17 серпня з ініціативи міської громадської організації „Голос громади” відбулися збори громадян за місцем проживання, у яких взяли участь біля 100 мешканців міста. Розглянуто питання утворення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), було роз’яснено нову тарифну політику за послуги теплопостачання. Такі ж збори відбулися протягом липня в містах Білицьке, Білозерське і селище Новодонецьке.
Протесну активність партійні осередки, громадські організації міста не виявляли. Вони в переважній більшості підтримують міського голову та позитивно оцінюють його господарську діяльність цьому сприяють регулярні засідання „круглих столів”, Політичної консультативної Громадських рад.
Позитивно сприймається практика виїзних прийомів громадян міським головою в міста Білицьке, Білозерське та селище Новодонецьке.
Протягом серпня Управлінням праці та соціального захисту населення продовжено роботу мобільного офісу з питань надання допомоги в оформленні субсидій, перерахунку розміру пенсій, розгляд звернень громадян з різних питань (90% - комунальні).
Органи місцевої влади докладають зусиль щодо формування здорового морально-психологічного клімату в місті. Актуальними і першочерговими в роботі виконкому залишаються питання виплати заробітної плати. Проведено з початку року 15 засідань комісії, з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на яких заслухано звіти 76 керівників підприємств-боржників з виплати заробітної плати.
На 01 серпня 2009 року заборгованість по заробітній платі становила 635,5 тис. грн.
Середньомісячна заробітна плата на одного штатного працівника становить 2724,8 грн. (попередня 2693 грн). Середній розмір пенсії на 01 серпня складає 1683,3 грн., усього обслуговується 23895 пенсіонерів.
Міська влада вибудовує відкриту політику взаємин з усіма політичними силами.
В трудових колективах страйків і відмов від праці не відмічалось.
Ситуація в місті постійно контролюється міською виконавчою владою.

Источник: http://www.dobromvk.gov.ua

 


Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх