Життєвий досвід – запорука порозуміння

Переглядів: 2421 0 08.12.2008 в 17:01:01 Новини місцевої влади

    Сучасна Україна нагадує театр, в якому головні актори – політики, на перше місце ставлять свої власні інтереси, а не майбутнє країни, її народу. Права та свободи людини, громади діють лише на папері Конституції України, інших законів. Охороняти верховенство закону в різних сферах життя, захистити права людини – така місія в органів прокуратури.

 

 

Напередодні Дня працівників прокуратури, я зустрілася з Добропільським міжрайонним прокурором, радником юстиції Валерієм Івановичем Турбабою, щоб задати йому кілька запитань.

    - Валерію Івановичу, розкажіть, як іде робота зі зверненнями громадян? З якими проблемами найчастіше звертається населення?

    - Заяв, що були зареєстровані на особистому прийомі, на сьогоднішній день вже 110. Порівняно з минулим роком кількість заяв зросла вдвічі, було шістдесят. У двічі більше стало і заяв-повідомлень.

    Найчастіше люди звертаються з соціальними проблемами, зокрема, щодо виплати заробітної плати. На жаль, останнім часом все більше громадян скаржиться на дії міліції, ДАІ, РЕС, міськводоканалу.

    - Враховуючи складне політичне становище в Україні, чи під силу працівнику прокуратури залишатися об’єктивним?

    - У своїй діяльності ми, по-перше, керуємось законом. Він і є нашою об’єктивністю. Якщо ж поступатися владі будь-якого кольору, тоді можна заплутатися. Взагалі хотілося б менше розплутувати політичні скарги і більше допомагати людям вирішувати їхні життєві питання.

    - Сучасний працівник прокуратури, який він: його риси, вимоги до нього?

    - Обов’язкова вимога – вища юридична освіта. Базові інститути, з яких ми беремо кадри на роботу, це – Київський, Харківський, Одеський, Львівський, часом Донецький.

    Практикується у нас наставництво. Протягом першого року студент з вищою освітою стажується, потім відбувається його атестація. Під час оперативних нарад він захищає свою доповідь.

    На мою думку, важливу роль відіграє життєвий досвід. Він допомагає уникнути багатьох непорозумінь і надати людині корисну пораду. Це дуже потрібно в нашій справі. Саме нестача життєвого досвіду разом з професіоналізмом стає причиною скарг, з якими звертаються до нас.

    - У зв’язку з професійним святом, чого Ви хотіли побажати свої колегам?

    - У цей день треба відзначити старших помічників прокурора Ю.С.Харсику, В.В.Хандурика, Р.В.Романченка, старшого слідчого Е.Ф.Карамяна, А.О. Коровіна, помічника прокурора Р.М.Жука, завідувача канцелярією Т.В. Черерис і водія О.А.Маже.

    Вітаю зі святом і наших колег з Олександрівської, Красноармійської, Селідівської міжрайонних прокуратур. Бажаю всім професіоналізму, кар’єрного зросту, здоров’я та чистого неба над головою.

- Я приєднуюся до цих привітань і дякую Вам, Валерію Івановичу, за цікаву бесіду.

 


Юлія БУРХОВЕЦЬКА.

Источник: dobromvk.gov.ua

 


Джерело: сайт міста Добропілля

ComForm">
avatar
Наверх