Подарунок місту – „На крилах надії”

Переглядів: 1631 1 04.11.2008 в 23:03:21 Новини району

   „Поезія непідвладна рокам і подіям, вона є і буде. Вона живе в наших серцях, навіть якщо ми цього не помічаємо,” - такими словами розпочалась значна подія в житті Добропілля – презентація книги „На крилах надії”, що відбулася в Центральній міській бібліо-теці. Це вже друга збірка віршів талановитих письменників і поетів великого Добропілля.
Мабуть, немає більшої радості для поета, ніж тримати в руках книгу, до якої увійшли власні вірші, бачити їх на сторінках, які ще пахнуть фарбою і друком.

    Тому так багато щасливих очей було цього дня: здійснилася заповітна мрія не тільки авторів, але й Добропільської міської ради, а саме, Добропільського міського голови В.Т. Дерипаски, його заступника В.В.Ковальової, начальника міського відділу культури і туризму Л.М. Білоус. Адже видання „На крилах надії” приурочене до 55-річчя м. Добропілля.
    Цього жовтневого дня раділо серце і від того, що є в нас і обдаровані композитори, які пишуть музику на вірші наших земляків. Пролунали пісні С.Каширської на слова В. Чумікова „У любви нет минувшего времени”, Дмитра Очеретька на слова Л.Бєлкіної „Мамі”, Ю.Бурховецької „Душа поета” та інші. І не було б свята без чарівної гармошки Григорія Заварзіна, без бардівської пісні Сергія Нікоди „Ти поряд”, без неповторного дуета – поета Є.Бахтіна та композитора О. Андрєєва.
    І.Калініна, В. Овчаренко, Л. Бурховецька, В.Брік, В.Добровольський, А.Антоненко та інші майстри пера – всі вони такі різні за фахом, за характерами, але доля поєднала в їх призначенні – писати і звела на сторінках цієї прекрасної збірки.
    Ця подія залишиться у серці кожного учасника видання книги, в історії Добропілля, а для декого стала джерелом натхнення, зокрема, для Ірини Калініної, Веніаміна Чумікова, Алли Денник.


І книга ця нехай несе народу
Любов до краю, рідної сім’ї,
Допомагає вирішить проблеми,
Що постають на рідній цій землі.

Ці слова належать поетесі Аллі Денник. До її побажань приєднується і колектив газети „Новий шлях”. Хай яскрава муза поезії буде не мінливою як фортуна, а стане надійним супутником у житті. А вірші талановитих добропільців ми змогли б побачити на сторінках нової збірки, такої прекрасної ,як і попередні.


Юлія БУРХОВЕЦЬКА. ";Новий шлях"


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
1 Simply_Olya • 18:30:41, 07.11.2008
dry
Хочу добавить несколько строчек. Клуб "Крылья надежды" существует на базе Центральной городской библиотеки, и не только существует но и создавался именно там. И благодаря Козачук Ирине Александровне, которая является куратором поэтического клуба, эта книга вышла в свет. Именно она набрала на компьютере все стихотворения, именно она редактировала их, именно она собирала членов редакционной коллегии по выходным и сидела с ними, порой до позднего вечера.
В итоге, именно Ирина Александровна провела презентацию в библиотеке (а для этого нужно было написать сценарий, всех обзвонить.. ну ит.д.) . И мое мнение, если вам интересно, что не очень то красиво написать статью и не одним словом не сказать именно о ней. А ведь книга эта - это 100% полностью ЕЕ ЗАСЛУГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Прошу прощения, за может быть резкий тон, но просто накипело! happy
ComForm">
avatar
Наверх