Місто славне людьми

Переглядів: 1739 3 02.09.2008 в 14:52:22 Новини району

         Повітряні кульки прикрашали блакитне небо, а діти з дитсадків та творчих колективів міста, мов яскраві різнокольорові квіти, розсипалися по зеленому стадіону міста, і радували глядачів своїм чудовим танцем. Гордо, мов солдати, стояли прапори нашого міста, шахтарський і України. 30 серпня відбулося два невід’ємних традиційних свята – 55 річчя Добропілля та День шахтаря, які об’єднали всіх добропільчан в велику дружну родину. Добропілля – це не лише тихі та зелені вулиці, околиці, які пахнуть вугільним пилом та степовими травами, кришталеві ранкові світанки та рожеві заходи, а й життя кожного з нас, наповнене трудовими буднями для розвитку та повноцінного функціонування міста. Саме про це – трудові звитяги добропільців, особливо шахтарів, про їхні успіхи, таланти і говорив у вітальній промові Добропільський міський голова В. Т. Дерипаска.
Цей день особливий... Було так багато грамот, нагород, подяк обласного та місцевого рівня, які одержали, зокрема, трудовий колектив шахти „Піонер”, В.С.Малишев, А.В.Павленко, О.Г.Тріщак, О.Б.Запорожець, М.Ю. Гетьман, С.В.Кравченко, Г.М.Булат та багато інших людей, життя яких нерозривно пов’язане з життям міста.
Біографія міста наповнена не тільки незабутніми датами, але й іменами людей, які залишили навічний внесок в історію міста, і які вже пішли з життя. Це – С.Г.Арутюнов, І.І.Бесараб, І.К.Єрмольчук, Ф.Г.Чабан, Ю.В.Глоба, В.В.Павловский. Свої імена вони назавжди вписали в літопис нашого міста. Гордістю міста є його „Почесні громадяни”. Вони різних професій, різного віку, у всіх них різноманітні захоплення, характери, та їх об’єднує відданість рідному краю. Їх доля, і доля Добропілля міцно переплелися між собою: В.Г.Литвинов – Герої України, народний депутат України V скликання, С.В.Кужель – депутат Добропільської міської ради V скликання, М.М.Жук – голова міської ради ветеранів війни та праці, ветерани праці В.В. Подолян і В.І.Лейба, А.С.Мостова – заслужений журналіст України, О.В.Чабаненко – заслужений майстер спорту, ветерани шахтарської праці І.Я.Древаль і В.Ф.Чуміков та інші. Перлина Добропілля – його шахтарі, сміливі, сильні, відважні. На День шахтаря за свою нелегку працю, відданість справі, надійність багатьох з них відзначено знаками „Шахтарська доблесть” і „Шахтарська слава”. Серед них О.М. Галанін, Р.М.Мухамедзянов, Л.М. Ступицький, О.В.Остапов, В.В.Василенко, Л.А.Величко та інші.
Добропільська міська рада вже багато років має теплі, перевірені часом зв’язки з Чорноморським флотом України. Наші земляки служать у цьому флоті, в тому числі, на катері „Добропілля”. Одним з гостей свята був капітан-лейтенант, командир цього корабля. За його словами, наші хлопці виконують свій обов’язок старанно і відповідально, будь-які завдання їм під силу. Вулиці та околиці нашого міста є його обличчям. Тому на святі міста підбито підсумки конкурсу-огляду „Найупорядкованіший об’єкт міста Добропілля”, які оголосив заступник Добропільського міського голови А.С.Багдасарян. У номінації „Упорядкована територія бюджетного закладу м. Добропілля” посіли: І місце – гімназія Добропільської міськради, ІІ – дитсадок „Вуглик”, ІІІ – НВК – ліцей. Найкращими двірниками Добропілля стали М.І.Мигаль, Л.І.Свиридова, В.М. Гунчикова.
Справжньою окрасою свята стали музичні номери, підготовлені Центром дитячої та юнацької творчості, родиною Юрченків, музичною школою №1 та ансамблем „Музики”. Все це створювало святкову атмосферу, і навіть останній дощ літа, який пройшов перед святом, не зіпсував нікому настрою. Адже багато нагород було вручено цього дня, багато щирих оплесків та подарунків, багато яскравих неповторних вражень, які залишаться на все життя. З нетерпінням добропільці чекали концерту народної артистки України Ірини Білик. З радістю та захопленням зустрічали киянку. Її пісні знайомі кожному, тому в цей день Ірина Білик і добропільці співали разом. Свято було і з сюрпризом: носієм і хранителем національних звичаїв виявили себе ДМГО „Голос громади” та благодійна жіноча організація „Відродження”. Вони підготували для територіальної громади і вручили Добропільському міському голові В.Т.Дерипасці коровай та великий Рушник злагоди. С.М.Луганська – лідер „Голосу громади”, побажала: „Нехай цей рушник віншує найпам'ятніші події у нашому місті, благословляє на безпечну і успішну працю гірників; стане добрим напуттям молодим і надійним оберегом усій територіальній громаді. Освячений у храмі, нехай несе він Божу благодать кожній людині і нашій великий добропільській родині. Нехай у кожнім домі завжди будуть хліб-сіль, здоров’я, радість і щастя!” До цих привітань приєднуємось і ми, новошляхівці, і наша дружна територіальна громада.

Автор: Юлія БУРХОВЕЦЬКА. Новий шлях


Джерело: сайт міста Добропілля

Мітки: Литвинов


Агентство недвижимости Дом Доброполье



avatar
3 FAQ • 11:49:52, 03.09.2008
А конкурсы и подарки для участников конкурсов кто готовил? smile
avatar
2 Simply_Olya • 17:52:16, 02.09.2008
Музичні номери були підготовлені також колективом "Аеліта", який не належить ЦДЮТ а знаходиться в ДК ш-ти "Добропільська". happy
avatar
1 Vlados • 15:00:55, 02.09.2008
А Гапич ещё ДВД подарил Дерипаске, чё про это не сказали
ComForm">
avatar
Наверх