Градостроение - процесс непрерывный

Переглядів: 1522 4 16.05.2008 в 01:26:46 Новини району
     Образно кажучи, спочатку місто народжується на папері - генеральному плані, де чітко визначено все - житлові будинки, соцкультоб'єкти, вулиці, сквери, парки, квітники, комунікації і все, що необхідне для нормальної (і на століття) життєдіяльності.

      Поступово воно набуває потрібних форм і змісту, і наступним поколінням містобудівників і архітекторів залишається вносити корективи, розбудовувати, не порушуючи основоположних принципів.

     Саме про турботи нинішніх зодчих і йде мова з головним архітектором Добропілля Олександром Володимировичем Віхом.

     - Пане Олександре, в чому полягають основні завдання вашого відділу?

     - Найголовніше - регулювання питань забудови, узгодження розташування об'єктів містобудування, дотримання норм при забудові міста. Що ця робота проводиться інтенсивно, свідчать факти: відділом розглянуто 48 містобудівних обґрунтувань щодо розміщення об'єктів різного призначення; видано 14 висновків з проектної документації щодо будівництва об'єктів.

     - До речі, що означає зараз термін „введення в експлуатацію", адже масштабного будівництва не помітно?

     - Масштабного у містах нашого статусу ніде немає, але поточна робота іде і за деякими напрямками досить жваво. Скажімо, введення об'єктів невиробничого призначення, іншими словами - вбудованих приміщень. За звітний рік - від квітня 2007 до квітня 2008 р. - таких 43.

      - А як посувається індивідуальне будівництво?

     - Як мовиться, кожна п'ядь міської землі на обліку. Її під індивідуальну забудову практично немає. І нас хвилює, що саме ця форма житлового будівництва „помирає". За вказаний період з'явилось лише дев'ять власних будинків. Хоча радує інше: добропільці все краще демонструють „архітектурну" законослухняність: за рік ми одержали 365 заяв від юридичних і фізичних осіб щодо забудови господарськими будівлями і більшість з них - від індивідуальних забудовників.

     - Відомо, що ваш відділ представлений однією особою - Вами. Як же працюється?

     - Складно, і перш за все тому, що в жодній з місцевих рад немає штатної одиниці, котра б займалась питаннями містобудування та архітектури підпорядкованих населених пунктів. І справа навіть не в тому, що поточних питань багато. Значно більше уваги вимагають проблеми, котрі „корінням" ідуть в історію добропільського містобудування: сьогодні необхідні сучасні генплани, а нам часто і „обпертися" ні на що, бо первісних документів або немає, або вони в такому стані...

     - Але ж виходите із ситуації?

      - Так, і в цьому дуже допомагає громадський орган - містобудівна рада під керівництвом заступника міського голови Ашота Саркісовича Багдасаряна. У ній представлені всі служби, котрі мають відношення до питань, що належать до компетенції відділу. За рік ця рада провела 14 засідань і розглянула понад 70 питань.

     - У містах останнім часом з'являються пам'ятники, інші об'єкти, я б сказала, духовно-історичного призначення. Ви, так би мовити, рух до них докладали?

     - Аякже, відділ взяв на себе головну роль при розробці проектних рішень щодо будівництва об'єктів, передбачених Програмою соціально-економічного розвитку м. Добропілля. Одне з дітищ - Пам'ятний знак воїнам -афганцям. - Дякую за розповідь, Олександре Володимировичу. Нових знахідок і досягнень Вам задля краси і затишку рідного міста.

Бесіду вела А. МОСТОВА.


Джерело: сайт міста Добропілля

avatar
4 Vladimir_gost' • 00:54:41, 24.05.2008
А что у вас строится возле бани?
avatar
3 Владимир_Гость • 00:53:15, 24.05.2008
А что строится возле бани?
avatar
2 winner • 10:33:50, 17.05.2008
Согласен, строится с очень продуманным местоположением. Прохожие будут очень довольны, что промо на дорожке возвышается это здание. Во время дождя будет удобно подставляться под проезжие машины, которые обольют с ног до головы. Молодцы, таким людям, которые думают за нас конечно же надо давать помощника. А то видите ли у него много работы и нужен ему помощник.
avatar
1 Vlados • 10:28:19, 16.05.2008
Особенно красиво строится нечто возле бани:)
ComForm">
avatar
Наверх