В Доброполье прошла уникальная выставка культурно-образовательного проекта "Под Зарей Пинзеля"

Переглядів: 917 0 18.11.2018 в 08:30:31 Заходи культури
В Доброполье прошла уникальная выставка культурно-образовательного проекта

14 та 15 листопада добропільчани мали унікальну змогу відвідати виставку культурно-освітницького проекту «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи».

Проект реалізується з ініціативи «Благодійного фонду родини Демкур» та за підтримки Українського культурного фонду. Наразі він подорожує містами сходу України та має на меті популяризацію культурної спадщини Тернопільщини.

Під час відкриття виставки присутні переглянули документальний фільм про творчий шлях українського митця «Таїна Пінзеля. Від Бучача до Лувру», ознайомились з презентацією мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля». Вишивані сорочки неймовірної краси, предмети побуту, якими колись користувались наші пращури, ляльки-мотанки ручної роботи – експонати можна було не лише розглядати, а і доторкнутись до них, відчути себе частинкою цілої культури.

Куратор проекту Тетяна Фарина розповіла, що його просвітницька місія вже дає певні результати: люди щиро цікавляться та навіть приносять свої скарби – вишиті хустки та сорочки, обговорюють, розпитують, діляться знаннями. Створення саме такого інформаційно-ресурсного майданчику для обміну досвідом стане великим кроком до відродження нашого національного надбання, яке, нажаль, забувається.


В Доброполье прошла уникальная выставка культурно-образовательного проекта


Джерело: https://mrd.gov.ua


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх