10 мая 2013 року ВИЧ-позитивные дети г. Доброполья и Добропольского района поздравят свои семьи с Праздником Семьи

Переглядів: 1807 0 07.05.2013 в 07:33:38 Суспільство
10 мая 2013 року ВИЧ-позитивные дети г. Доброполья и Добропольского района поздравят свои семьи с Праздником Семьи
10 травня 2013 року ВІЛ-позитивні діти міста Добропілля та Добропільського району привітають свої сім’ї з нагоди Свята Сім’ї
Наближається одне з самих зворушливих та теплих свят в Україні – День Матері, яке українські сім’ї святкуватимуть 12 Травня.
Не омине це свято й ВІЛ-позитивних дітей міста Добропілля та Добропільського району Донецької області. 10 травня дітки будуть вітати своїх матусь та прикрашати для них власноруч яскравими барвами еко-сумки, дуже корисну в побуті річ.
Перед майстер-класом для дітей буде проведений класний час з екологічної освіти, філософії еко-сумок. Мета майстер-класу – привернути увагу дітей та їх батьків до екологічних проблем міста, допомогти краще пізнати свій край, зрозуміти особливості природи, прийняти участь в творчій діяльності, розвити власні спроможності.

Захід відбудеться в 12.00 в центрі денного перебування дитини «Струмочок» в межах реалізації міні-проекту «Свято сім’ї» за рахунок коштів проекту «Розвиток та підтримка локальних громадських ініціатив в Україні», що відбувається завдяки фінансовому сприянню Національного фонду в підтримку демократії (NED) та впроваджується всеукраїнською Мережею «Громадські ініціативи України».

Враховуючи, що серед ВІЛ-позитивних дітей є діти, матері яких померли від СНІДу, і дітей виховують тата або бабусі (тітки), щоб не травмувати дитячу психіку, командою організатору заходу – Донецького обласного благодійного фонду Центр соціального розвитку «Міст» - прийнято рішення назвати захід Святом Сім’ї.
Історія свята.

В 1928 році вперше День матері відсвяткувала Спілка Українок Канади, а в 1929 році свято прийшло в Галичину. Організатором святкування була Олена Кисиливська, редактор тижневика «Жіноча доля».

Свято вшанування матері в Україні прийнялось легко. Вшанування жінки-матері в Україні є давньою традицією, її з давніх давен звеличували як берегиню сім’ї, роду та народу. 

Пізніше це вшанування посилилось поклонінням Матері Божій — заступниці та заступниці всіх українців, а в подальшому — любов’ю до створеної у мріях матері-Україні. 

Особливо широко це свято й зараз відзначається на Західній Україні: влаштовуються святкові вечори, виставки, концерти, забави. Але з кожним роком все більше українських сімей саме в цей день вітають своїх матусь та бабусь.

Законодавчо святкування Дня матері в Україні у другу неділю травня встановлено Указом Президента від 10.05.1999 № 489/99. 

Джерело: сайт міста Добропілля


Агентство недвижимости Дом Доброполье



ComForm">
avatar
Наверх